Van slag

Puber

In elk gezin komen ruzies voor. Maar bij sommige gezinnen zijn die ruzies wel eens uit de hand gelopen. Denk bijvoorbeeld maar aan wat men noemt: ‘slaande ruzie’. Ben je getuige geweest van schreeuwen, schelden, slaan en/of vechten? Heb jij zoiets meegemaakt? Dan is ‘Van Slag’ misschien iets voor jou. Om deel te nemen is het belangrijk dat het geweld inmiddels gestopt is en één van je ouders deelname aan de cursus goed vindt.

Voor wie?

De groep is bedoeld voor jongeren van 13 t/m 16 jaar die getuige en/of slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld.

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je andere jongeren kennen die hetzelfde hebben meegemaakt. Zo kun je verhalen en ervaringen aan elkaar vertellen. Heftige ruzies roepen ook allerlei gevoelens op. De cursus leert je ze herkennen en laat je verschillende manieren zien hoe je ermee om kunt gaan.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van twee uur. Twee maatschappelijk werkers begeleiden de groep, die bestaat uit maximaal 8 jongeren. De bijeenkomsten zijn afwisselend door bijvoorbeeld spel, muziek, creativiteit en in gesprek gaan met elkaar. Er staan verschillende thema’s per bijeenkomst centraal, zoals ruzies, tips, relaties, gevoelens. Voordat de groep begint is er een kennismakingsgesprek. Ouders, een docent of hulpverlener mogen je, met toestemming van jou, ook aanmelden voor de cursus.

Aanmelden

Bel gratis met 0800 - 254 0115.

Hulp nodig of vragen?