Speciale editie Sportbuurtwerk tijdens Week van de Opvoeding

sport kids

Hulst - In de eerste week van oktober is het de Week van de Opvoeding. Stichting Hulst voor Elkaar haakt aan bij dit jaarlijkse landelijke initiatief, dat in het teken staat van opvoeden en ouderschap. Het thema is ‘Opvoeden is samenspel’. Hulst voor Elkaar nodigt ouders/verzorgers, leerkrachten, leidsters, buurtgenoten, opa’s/oma’s uit om met de kinderen deel te nemen aan een speciale editie van Sportbuurtwerk in deze week. 

Cynthia van Denderen (Jeugdmaatschappelijk Werker) en Marc de Haas (coördinator Sport en Bewegen) van Stichting Hulst voor Elkaar slaan de handen ineen om de Week van de Opvoeding speciale aandacht te geven. Cynthia: “Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en de gemeente.” Hulst voor Elkaar organiseert met regelmaat sportbuurtwerklessen in de gemeente Hulst. Hier kunnen kinderen hun energie kwijt na een schooldag. “Het gaat om plezier maken en sportief bezig zijn. We houden het afwisselend voor iedereen en doen verschillende sporten, zoals tref- en slagbal, basketbal, volleybal, voetbal en estafettes. Maar ook turnen en fitness staan op de agenda”, aldus Marc.

In de Week van de Opvoeding worden er sportieve lessen gegeven, waarbij de nadruk ligt op samenwerken tussen de kinderen en volwassenen. Ook is de foodkar (andere omschrijving) van Hulst voor Elkaar present, waar aanwezigen informatie kunnen krijgen over de Week van de Opvoeding en activiteiten van Hulst voor Elkaar. Cynthia van Denderen vertelt tijdens die week graag wat meer over de mogelijkheden aan ondersteuning  vanuit Hulst voor Elkaar aan kinderen, ouders en andere betrokkenen. Voor de aanwezigen zorgen wij voor een hapje en een drankje.

Graag nodigen wij u uit tijdens het Sportbuurtwerk in de Week van de Opvoeding:

  • Maandag 1 oktober - 15.15 tot 16.30 uur in de gymzaal in Sint Jansteen (Badhuisweg)
  • Dinsdag 2 oktober - 15.30 tot 16.45 uur in de gymzaal van het Reynaertcollege Hulst (Gildestraat)
  • Woensdag 3 oktober - 13.30 tot 14.45 uur in de Hontenissehal in Kloosterzande (Emmastraat)
  • Donderdag 4 oktober - 12.45 tot 14.45 uur bij De Brug (Zandstraat)*

* Bij De Brug is het deze dag ook de kickoff van schoolsportvereniging ‘Let’s go!’. Hier maken de kinderen kennis met verschillende sportverenigingen, waaronder judo, kickboksen, fitkidz, circus en floorball.

Meer weten over Sportbuurtwerk?

Hulst