Cursus ouders van drukke/opstandig/stille kinderen

No fun

Zelfhulpcursussen voor ouders van drukke en opstandige of stille en bange kinderen.

Voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. 
Ouders en verzorgers van een kind (0 tot 12 jaar) dat druk en opstandig is, óf dat juist stil is, angstig en teruggetrokken gedrag vertoont, kunnen bij Indigo een zelfhulpcursus volgen. De ouders kunnen individueel en zelfstandig aan de slag om (meer) inzicht te krijgen in de kenmerken en de oorzaken van het gedrag van hun kind. Ze leren hoe ze lastige opvoedingssituaties kunnen veranderen, hoe ze steun voor zichzelf organiseren en gevoelens van spanning, machteloosheid en overbelasting kunnen verminderen of voorkomen.

De deelnemer krijgt na een kennismakingsgesprek een werkboek mee naar huis om zelfstandig door te werken. Wekelijks is er telefonisch contact met de trainer waarin vorderingen worden besproken en vragen gesteld kunnen worden. 

De cursussen bestaan uit verschillende modules met informatie en oefeningen. Afhankelijk van de afspraken met de trainer duurt de zelfhulpcursus acht tot twaalf weken. De zelfhulpcursussen kunnen elk gewenst moment starten en zijn thuis en in eigen tempo en tijd te volgen. 
Voor het cursusmateriaal vragen we een bijdrage van 25 euro. Verder zijn er aan de cursus geen kosten verbonden.
Belangstellenden kunnen voor informatie of aanmelding contact opnemen met Indigo, telefoonnummer 0118 62 51 13 of e-mail preventie@indigozeeland.nl.

Hulp nodig of vragen?